HTML

Rozmaring Étterem & Bisztró - Kecskemét

Elmélkedések gasztronómiáról, ételekről, és éttermünk mindennapjairól.

Friss topikok

Ma süssünk palacsintát!

2014.03.04. 14:07 Rozmaring Étterem

A mai nappal véget ér a Farsangi időszak. Holnap, azaz hamvazószerdán megkezdődik a nagyböjt, így  ma lehet utoljára bőségesen étkezni.

Hazánkban és szerte a világban különféle ünnepségek és népszokások kapcsolódnak ehhez a naphoz. Angolszász szokás szerint "Pancake Day"-nek, azaz palacsinta napnak is nevezik, s arra utal, hogy még a böjt előtt felhasználták a maradék lisztet, tojást, vajat, cukrot. Mivel imádjuk a palacsintát, kapunk az alkalmon, hogy egy kiadós palacsinta napot tartsunk és Csorba Péter séfünk segítségével veletek is megoszthassuk a legjobb palacsinta receptjét. :)

Hozzávalók (kb. 10 db lesz belőle):

2 tojás
30 dkg liszt
7,5 dl tej
1 csipet só
1 ek cukor

+olaj a sütéshez


Elkészítés:


A hozzávalókat összekeverjük. Figyeljünk rá, hogy először a lisztet, a tojásokat, a cukrot és a sót egy kevés tejjel keverjük simára, s csak ez után adagoljuk hozzá a többi tejet. Így lesz csomómentes a tészta. Akkor jó, ha az állaga "sűrűn folyós". Kb. 20 percet állni hagyjuk. Ha eközben nagyon besűrűsödne, további tej hozzáadásával hígíthatjuk. 

Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, felhevítjük, s annyi masszát öntünk bele, amelyet egyenletesen elterítve vékony tésztát kapunk. Végül mindkét oldalát megsütjük.

Ügyesebbek próbálkozhatnak a palacsinta feldobásával, Peti ebben (is) nagyon profi. :)

A kész palacsintákat ízlés szerint tölthetjük és hajtogathatjuk.

Jó étvágyat! :)

1-palacsinta.jpg

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringbisztro.blog.hu/api/trackback/id/tr835842305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása