A mai napon ünnepeljük fennállásunk két éves évfordulóját. Tartalmas, ambíciókkal, élményekkel, olykor buktatókkal, de sok mosollyal, és megelégedettséggel teli évek vannak mögöttünk.
Emlékszem a tervezés izgalmára, ahogy éjt nappallá téve ötleteltünk a legapróbb részletektől a legnagyobbakig. Valami új, barátságos, egészséges, minőségi vendéglátás célja lebegett a szemünk előtt. Óriási lelkesedéssel készült az étterem “lelke”, az első étlap: szakácsainkkal többször átírtuk, mire először testet öltött, s eztán gyermeki kíváncsisággal figyeltük vendégeink reakcióit: vajon melyik ételötletünk “jött be” leginkább, mi az ami maradjon, fejlesszük-e tovább, vagy esetleg cseréljük? Központi szerepet kapott a krétatáblánk is, amelyre csak olyan ételek kerültek fel, amelyekhez frissen kaptunk alapanyagokat a piacon.
A nyitás napjaiban már hatalmas volt az izgalom, de épp óriási havazás kezdődött: vajon nem tántorítja el a várva várt közönséget, hogy ellátogassanak hozzánk? Szerencsére nem. Napról napra, estéről estére a koncepciónkra kíváncsi, lelkes vendégek tértek be: sokan közülük azóta is törzsvendégeink. Még mindig fülemben van az a morajlás amit akkor hallottam, amikor először volt délben telt ház.
A mögöttünk lévő két sikeres év munkája bizonyítja, hogy Kecskeméten van igény friss alapanyagokból, gondosan készített ételekre, igényes kiszolgálásra, minőségi vendéglátásra. A felhalmozott tapasztalatainkat most még nagyobb lelkesedéssel fordítjuk éttermünk megújításának munkálataiba.
Születésnapunk alkalmából íme egy válogatás a nyitásunk évének legjobb pillanataiból.
