HTML

Rozmaring Étterem & Bisztró - Kecskemét

Elmélkedések gasztronómiáról, ételekről, és éttermünk mindennapjairól.

Friss topikok

Mondd el egy sütivel!

2014.02.13. 00:10 Rozmaring Étterem

Pénteken Valentin nap, a szerelmesek napja. Sokan sokféleképp vélekednek arról, hogy van-e létjogosultsága ennek az ünnepnek. Szerintünk a szeretetből sosem elég, miért ne szentelhetnénk egy napot arra, hogy ezen alkalomból egy kis extra figyelmet biztosan a szerelmünknek adjuk? :)

Valentin nap alkalmából séfünk és mesterszakácsunk Csorba Péter most egy nagyon egyszerű, sütés nélküli süti ötletét hozta el nekünk, amely a hölgyeiket meglepni vágyó uraknak is kifejezetten ajánlott ;)

Csoki szívecske

Hozzávalók:

125 g darált keksz
60 gr meggy lekvár
45 gr porcukor
35 gr szoba hőmérsékletű (!) vaj
10 gr kakaó
1 ek citromlé
1 ek rum
1 vanília rúd kikapart belseje

Csokis bevonathoz: 150 gr ét-, vagy tejcsokoládé, 15 gr étolaj

Díszítéshez: 125 gr porcukor, fél tojásfehérje

Elkészítés:

- a hozzávalókat egy tálban alaposan összedolgozzuk
- kb. 30 percre hűtőbe tesszük
- miután lehűlt a tészta kinyújtjuk, és kiszaggatjuk a formákat
- a kiszaggatott formákat 1 órára fagyasztóba tesszük
- közben a csokoládét összekeverjük az étolajjal és vízgőz fölött felolvasztjuk
- a megdermedt szív formákat belemártjuk a felolvasztott csokiba
- díszíthetjük magokkal, aszalt gyümölcsökkel, tojásfehérje habbal, készíthetünk rá feliratot stb.

Tipp: ha vékonyabbra nyújtjuk a tésztát, akkor akár két szívecskét is egymásra helyezhetünk oly módon, hogy közéjük lekvárt teszünk és így mártjuk a csokiba.

Boldog Valentin napot! :)

1-valentin.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rozmaringbisztro.blog.hu/api/trackback/id/5811905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása